Laatste nieuws Loopsport

4e Rondje Schoolmeester, uitslagen en eindklassement bekend

Het was even een puzzel voor Henk Vos maar nu zijn ze er de uitslagen, het bijgewerkte AV Zaanland Loopklassement en de uitslag van het 'Klassemt Rondjes Schoolmeester'.

Strijd om de punten in 'Klassemnt Rondjes Schoolmeester 2018' is gestreden

Jelmer en Malou de Gauw zijn winnaar geworden bij de jeugd van het ‘Klassement Rondjes Schoolmeester 2018’. Jelmer won bij de jongens alle drie de keren dat hij deelnam en Malou had bij de meisjes aan twee 2de plaatsen en één overwinning genoeg om het klassement te winnen.

Bij de ‘grote mensen’ wonnen Steven Greveling en Sonja van Zeelt. Steven kwam de laatste loop niet verder dan een 2de plaats maar door twee overwinningen eerder in de serie had hij genoeg punten bij elkaar gelopen voor de overwinning. Sonja sprokkelde net genoeg punten bijeen om na 4 lopen Laura Hyslop voor te blijven.

podiumplaatsen klassement Rondjes Schoolmeester
Meisjes
1 Malou de Gauw
2 Eline Oppewal
3 Iris Reijn
 
298 punten
292 punten
291 punten
  Dames
1 Sonja van Zeelt
2 Laura Hyslop
3 Joyce de Roo
 
293 punten
291 punten
283 punten
Jongens
1 Jelmer de Gauw
2 Thijs Oppewal
3 Jim Bogaard
 
300 punten
296 punten
293 punten
  Heren
1 Steven Greveling
2 Marijn Buitendorp
3 Niels Anders
 
299 punten
294 punten
292 punten


Jeroen Kramer wint 10 km laatste Rondje Schoolmeester

Tot op het laatst was het spannend, wie wint de 10 km tijdens het laatste Rondje Schoolmeester? Uiteindelijk was de eindsprint van Jeroen Kramer net even beter dan die van Steven Greveling. Op ruime achterstand kwam Teun Brinkman als 3de over de streep. Bij de vrouwen was Bianca Balvert de snelste, voor José Doorson, en net als de nummer drie bij de mannen op ruime achterstand een 3de plaats voor Marjolein Bouhuijs.

De 5 kilometer werd bij de vrouwen een prooi voor Luna Huiberts die won voor Els Raap en Esmé van der Meijde. Pieter Jelle Jongejans was de sterkste bij de mannen, hij pakte de overwinning voor Marc Plantinga en Kay Beudeker.

Jelmer de Gauw won bij de jongens de 2,5 km net voor Thijs Oppewal. Jim Bogaard finishte op plek 3. De nummers 1, 2 en 3 bij de meisjes waren Malou de Gauw, Eline Oppewal en Iris Reijn.

Op zaterdag 15 september is de volgende AV Zaanland loop, dan staat De Zaankanterloop weer op het programma met een 5 en een 10 km. Start 19:00 uur.

uitslag Klassemnt Rondjes Schoolmeester 2018

uitslag 4e Rondje Schoolmeester

tussenstand AV Zaanland Loopklassment

foto's Willy Maten en René BouwmeesterRené Bouwmeester

De loopt heeft € 1300,00 opgebracht voor het goede doel (KIKA)

Na de loop heeft Henk Vos een check overhandigd ter waarde van € 1300,-, bijeengelopen door de deelnemers aan de Rondjes Schoolmeester.