Laatste nieuws Loopsport

Atleten Zaanland gaan voor Goud

Bij veel atleten op leeftijd stond het dikgedrukt in hun agenda vrijdag 1 juni het NK-Masters in Gouda. Zaanland had twee atleten die zich geplaatst hadden via de voorselecties, ( de testloop bij Zaanland en de Koog Bloemwijkloop). Zowel Jeroen Kramer en Ronald Wiering kwamen uit op deze belangrijke dag, Ronald op de 800 meter bij de mannen 50 en Jeroen op de 5 km bij de manen 35.

Als eerste moest Ronald zich nog zien te plaatsen via de de series, waarin al duidelijk werd dat als hij de finale zou halen dat hij minimaal voor goud moest gaan. De series was het probleem niet, maar echter bij de start van de finale, kwam er een protest, een van Ronald zijn tegenstanders betwijfelde of Ronald wel mee mocht doen bij de mannen 50, gelukkig was trainer Ruud Rigelt ook aanwezig, deze kon laten zien dat Ronald lid was van omroep Max, zodat de start kon doorgaan.

De eerste ronde bleef de groep nog dicht bij elkaar, echter bij de tweede ronde explodeerde Ronald, waarbij de rest van het veld in groepen verdeeld werd. Een verdiende eerste plaats voor Ronald, in een zeer sterk bezet veld, maakt de prestatie nog mooier, het zou mij dan ook niets verbazen als er naast de fotogalerij van de ereleden nog een apart lijstje komt te hangen met de foto van Ronald Wiering daarin. Wat ook nog heel leuk was, dat de prijsuitreiking gedaan werd, door e  voorzitter  van Omroep Max, Jan Slachter.

Waar iedereen ook al op had gerekend gebeurde ook deze avond, Jeroen Kramer pakte het goud op de 5 km. Zelfs als Jeroen deze wedstrijd achteruit had gerend, had hij nog gewonnen, de tegenstanders konden niet tegen dit geweld op. Met een voorsprong van ongeveer 200 meter op nummer twee, pakte Jeroen het tweede goud voor Zaanland op deze avond.

Al met al een geslaagde avond voor onze atleten, waarbij wij trots mogen zijn.