Laatste nieuws Loopsport

Sven en Twan goed op dreef tijdens NK indoor

Niet alleen de jeugd kwam in actie tijdens het NK indoor maar ook een vijftal Zaanland senioren.

Rik Taam kwam uit op de 60 meter sprint. In de series 60 meter sprint liep Rik onder andere tegen Churandy Martina en Rik eindige met een tijd van 7,08 seconde op plaats 3, voldoende voor het behalen van de halve finale. In de halve finale is hij echter niet van start gegaan.

Twan Pormes liep de 800 meter in 1:55,93, niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde maar wel een persoonlijk indoor record.

Sven Schoonebeek kwam in de 3000 meter net een plaats te kort voor het podium, maar met zijn tijd van 8:13,59 liep hij ruim 23 seconden van zijn persoonlijk record af. Chapeau!

Sophie Klumper bleef met 7,96 seconde maar 5 honderdste boven haar opgegeven 7,91 en ging met die tijd door naar de halve finale. In de halve finale kwam ze tot 8,04, niet genoeg voor een finale plaats. De 200 meter verliep met een diskwalificatie niet zoals ze gehoopt had.

Michelle Oud kwam bij het hoogspringen helaas niet verder dan haar beginhoogte van 1,63 meter. Haar beste sprong bij het verspringen was haar eerste sprong toen ze lande na 5,47 meter.

uitslagen Zaanland atleten