Laatste nieuws Loopsport

Goed loopweer tijdens Runnersworld Zaanland Cross

De Runnersworld Zaanland Cross is onder goede omstandigheden gelopen. Een herfstzonnetje, weinig wind en een temperatuur net boven het vriespunt Bij de cross komen was voor sommige wel een probleem, de nachtvorst zorgde voor gladde wegen en zelfs het afsluiten van een stuk van de A7.

Uiteindelijk stonden er ruim 150 lopers aan de start voor een 2, 4, 6 of 8 kilometer. De eerste finisher was Jeffrey de Kok die zijn 2 km aflegde in 8:15. Arno Beilën was de laatste finisher. Hij liep op de 8 km een tijd van 49:19.

De deelname bij de jeugd viel wat tegen, maar is o.a. te verklaren omdat er een dag eerder gecrossed werd in Castricum, Landsmeer en Amersfoort voor de crosscompetitie voor de regio's 1 t/m 5.

De vrijwilligers hebben hun best gedaan om een goede wedstrijd neer te zetten en volgens mij is dat goed gelukt.

De 'buurtlopers' konden kiezen tussen Zaanland en Lygurgus want ook AV Lycurgus organiseerde een loop. Daar stonden een 1,5 km voor de jeugd op het programma en tevens een 5, 10,5, 16,1 en een 21,1 km voor mannen en vrouwen. Dit was een stratenloop en geen cross maar beide lopen hadden 'last' van de loop bij de gemeentegenoot. Volgend jaar even beter plannen.

uitslag (versie 1.2)

filmje Runnersworld Haarlem Zaanland Cross van Niels
filmpje van Pieter-Jelle en Lieke bewerkt door Niels

Bekijk de foto's van Willy Maten op www.avzaanland.com