Laatste nieuws Loopsport

Loslopende honden lopen in de weg tijdens Vijfhoekparkloop

80 atleten liepen afgelopen zaterdag In prima herfstweer hun rondjes tijdens de 2e Vijfhoekparkloop van dit jaar. Het mooie weer trok ook veel baasjes met hond naar het park. Helaas liepen er veel honden los en menig hond liep af en toe danig in de weg. Dan reed er op een gegeven moment ook een hond aangedreven fiets rond. Hij racete op hoge snelheid vlak langs de lopers. Maar ondanks deze minpuntjes kon er toch een uitslag worden opgemaakt. De nummers één op elke afstand lees je hieronder.

Regina Homan van Triathlonvereniging Purmerend was de snelste vrouw op de 10 km. Ze legde de ruim 6 ronden af in 47 minuten en 50 seconden. OP de 10 km bij de mannen was het Arne van der Heijden uit Nieuwegein die in 38:38 als eerste over de streep kwam.

De 5 km was bij de vrouwen een prooi voor Zaanland atlete Sonja van der Poel in 23:29 en bij de mannen won, de ook voor Zaanland uitkomende, Tim Huiberts in 20:07.

Pien Bakker en Jelmer de Gauw waren de snelste bij de jeugd op de 1,5 km. Pien won bij de meisjes in 7:04 en Jelmer bij de jongens in 5:38. Beide lopen voor AV Zaanland.

De 3e Vijfhoekparkloop staat zaterdag 18 november op het programma.

uitslag

tussenstand loopklassement

foto’s