Laatste nieuws Loopsport

Loop voor Hoop op 26 augustus

Op zaterdag 26 augustus 2017 wordt de Loop voor hoop weer georganiseerd door de Rotaryclub Wormerveer/Krommenie, in samenwerking met de atletiekverenigingen Lycurgus en AV Zaanland.

Deze wedstrijd wordt vaak gebruikt als opmaat voor de Dam tot Damloop. Lopers kunnen hun tijden meten op de 9,5 en 15 km. De route loopt langs de mooiste plekjes van de Zaanstreek. 

De opbrengst van de Loop voor Hoop gaat dit jaar naar Kinderboerderij ’t Weidje in Wormer. De kinderboerderij heeft het afgelopen jaar al renovaties doorgevoerd en de verblijven van de dieren verbeterd, maar moet het terrein nog aanpassen. Dat betekent dat de speeltoestellen verplaatst en vernieuwd moeten worden. De rotary wil de kinderboerderij graag financieel ondersteunen om nieuwe speeltoestellen te kunnen kopen. Vorig jaar heeft de loop voor hoop € 7000 opgeleverd voor de stichting Jarige Job. 

Aanmelding voor de wedstrijd kan via de Website van de Loop voor Hoop, via de officiële wedstrijdkalender, of via Facebook, loop voor hoop Wormer 2017. De kosten bedragen € 7,00 bij voorinschrijving en € 9.00 bij inschrijving op de dag zelf. 

Het startschot valt op 26 augustus om 18.30 uur, voor Verantwoord Bewegen in Wormer.