Laatste nieuws Loopsport

De strijd is gestreden en de winnaars zijn bekend. € 1000 voor goede doel

Met ruim 130 deelnemers en prima tijden tijdens deze 4e en laatste Rondje Schoolmeester was dit een goede afsluiting van de reeks.

Deze keer stond er als langste afstand een 10 km op het programma. Deze werd bij de mannen gewonnen door RowdySpeldenbrink in 35:05 en bij de vrouwen door Marleen Heemels in 43:02. Plaats 2 bij de mannen was voor Marijn Buijtendorp in 35:26 en bij de vrouwen,  met een tijd van 43:44, voor Ella Teunisse. Ruben Romkes bleef voor plaats 3 bij de mannen met een tijd van 35:58 Joost van Galen net een seconde voor en Laura Hyslop had nog net genoeg over om Mirjam van der Pal van plaats 3 af te houden. 50:02 om 50:10.

2017 07 02 onderweg

Sandra Ulle-de Jong was op de 5 km bij de vrouwen de snelste Zij won de race met een tijd van 19:50.  Katia Ganda liep zich naar plaats 2 met 21:48. Eveline uit Heemskerk volgde met 24:48 op plaats 3.

Ronald Wiering, Sietse van der Pal en Sergio Felter zorgen voor de plaatsen 1, 2 en 3 op de 5 km voor de mannen. Ronald had er 17:58 voor nodig, Sietse was met 19:09 ruim een minuut langer onderweg en Sergio zat weer ruim anderhalve minuut achter Sietse en finishte in 20:51.

Maar voordat als deze mannen en vrouwen konden starten was er eerst nog de jeugdloop over 2,5 km. Wesley Duyn won in een knappe tijde van 9:15 bij de jongens en Malou de Gauw deed dit met een tijd van 11:10 bij de meisjes. Roy Deijkers en Thijs Oppewal streden tot de laatste meters om plek twee bij de jongens. Roy trok aan het langste eind en won met 2 seconden verschil, 9:52 om 9:54. Bij de meisjes was het meer een gevecht tegen jezelf en de elementen. Daar waren de verschillen wat groter tussen de loopsters. Maar na 12:23 kwam Amber Deijkers als 2e over de streep en Nadine Pels had 14:18 nodig om plek 3 voor zich op te eisen.

Klassement

Voor het klassement telde de beste drie lopen. Voor een overwinning kreeg je 100 punten, voor een tweede plaats 99 en zo voort.

podium meisjespodium jongens

Na de jeugdloop was het even rekenen maar al snel volgde de prijsuitreiking. Als eerst werd Mila van de Logt opgeroepen om op het erepodium plaats te nemen. Met 290 van de maximaal 300 te behalen punten eindigde zij op plaats drie. Amber Deijkers scoorde 297 punten door haar drie tweede plaatsen en eindigde op plaats twee. Maar helemaal bovenaan het klassement eindigde Marlou de Gauw met de volle 300 punten. Zij mocht op hoogste trede van het erepodium plaatsnemen. Zij won alle 4 Rondjes Schoolmeester.

Roy Deijkers scoorde met 298 punten het hoogste bij de jongens. Hij mocht op het erepodium plaatsnemen met rechts van hem Thijs Opperwal op plaats twee (296 punten) en links van hem Wessel Hamers op plaats drie met 292 punten.

Voor aanvang van de loop stond bij de vrouwen Sonja van der Poel nog bovenaan met 294 punten maar na de loop was ze gezakt naar plaats drie. Ze werd ingehaald door Marleen Heemels en Ella Teunisse. Beide vrouwen hadden nog maar twee Rondjes meegelopen en moesten dus punten halen om het eindklassement te halen. Marleen, met twee overwinningen op zak eindigde met een overwinning in de laatste race met de volle 300 punten op plaats 1. Ella met een eerste en een derde plaats op zak werd nu tweede in de race en eindigde daarmee ook op de tweede plaats in het eindklassement met 297 punten.

Dat haastige spoed zelden goed is bleek bij de prijsuitreiking bij de mannen. Door een telfoutje werd Sietse van der Pal als eerste naar voren geroepen om op nummer drie te gaan staan op het ereschavot. Na  herberekening bleek later dat niet hij maar Niels Anders daar behoorde te staan (sorry Niels, we gaan het goed maken met je). Ruben Romkes behaalde met 295 punten genoeg punten om de tweede plaats voor zich op de eisen en de nummer een met de maximale score van 300 punten werd Joost van Galen.

Goede doel

overhandiging van de cheque

Na afloop van de prijsuitreiking werd een cheque ter waarde van € 1000 overhandigd aan Lies Vink van Stichting Straatkinderen van Kathmandu. Het geld komt goed van pas bij de opvang van 80 kinderen in een school.

Uitslag 4e Rondje Schoolmeester
Einduitslag klassement
Tussenstand AV Zaanland Loopklassement
foto’s Willy Maten
foto’s René Bouwmeester
krantenstukje uit het Dagblad Zaanstreek van maandag 3 juli