Laatste nieuws Loopsport

7e Sultanaloop, foutje bedankt! Communicatiefout verstoort loop.

Uitslagen en foto’s staan online, excuses organisatie extra meters

Door een miscommunicatie binnen de organisatie heeft een deel van de deelnemers aan de 10 km en 16,1 km helaas een te lange afstand afgelegd.
De organisatie betreurt dit en biedt hiervoor zijn excuses aan.

1 uur 47 minuten en 36 seconden duurde de 7e Sultanaloop dit jaar. De laatste van 315 lopers kwam over de finish. Er is in die tijd veel gebeurd.

Om 10:30 uur precies klonk het startshot voor de lopers van de 5 en 10 kilometer en de 10 Engelse Mijl. De meute zette zich in beweging en bij doorkomst na het eerste rondje van 400 meter op de baan waren de eerste gaten in het veld al ontstaan. Nadat de laatste loper aan deze 3 afstanden na anderhalve ronde op de baan de straat opging was het aan de jeugd om hun beste beentje voor te zetten voor hun race. 6 minuten na ‘de grote jongens en meiden’ begonnen zij aan hun 1,38 km. Microfonist  en voorfietser Andre van der Pal leidde de kinderen na een half rondje op de baan om het plantsoen voor het Zaanlands Lyceum, om de omheining van de baan en weer de baan op om daar de jeugd de laatste tientallen meters afsprintend af te zien leggen.
Bij doorkomst voor het clubhuis langs werden de kinderen aangemoedigd door het publiek en menig kind werd op de gevoelige plaat gelegd.

Jelmer de Gauw van Zaanland kon Andre het beste volgen en eindigde in een tijd van 5:48 als eerste, gevolgd op 19 seconden door Colin Alewijnse van AV Aalsmeer die op zijn beurt zijn 1 jaar oudere zus Gwen 9 seconde voor bleef.

Top drie jongens en meisjes

Jongens

PlaatsNaamGeborenWoonplaats/VerenigingTijd
1 Jelmer de Gauw 2006 Zaanland 5:20
2 Colin Alewijnse 2006 AV Aalsmeer 5:39
3 Hugo van Oene 2005 Santpoort-Noord 5:52

Meisjes

PlaatsNaamGeborenWoonplaats/VerenigingTijd
1 Gwen Alewijnse 2005 AV Aalsmeer 5:48
2 Floor Bakker 2006 Zaanland 5:57
3 Isa van Galen 2003 Zaanland 5:59

7e Sultanaloop

Onderweg bij de overige lopers ging niet alles even goed, een Engelstalige 5 kilometerloper mist het keerpunt en werd later onder politiebegeleiding weer op het juiste parcours gezet.

De koplopers op het Westerwindpad brengen de organisatie geen Aubade omdat ze niet via de Serenade gestuurd werden  maar rechtdoor op het Westerwindpad. Sommige draaiden om, anderen liepen door en sloegen later af richting Houtveldweg. Foeterend kwam één van de lopers vlak voor het ingaan van de tweede ronde langs bij de, op weg naar huis zijnde, starter, die alleen maar kon aangeven dat dat inderdaad heel vervelend was.  Hoewel lopers zelf verantwoordelijk zijn voor hun parcourskennis is dit een punt(je) dat aandacht verdiend en zeker hoog op de agenda staat bij de organisatie. Maar vergeet niet dat alle vrijwilligers langs en op het parcours, vrijwilligers voor en na de loop hun vrije tijd hebben opgeofferd en hun best gedaan hebben om de loop tot een succes te maken.

En daarom kan ik met een gerust hart zeggen:

U bent van harte uitgenodigd om volgend jaar (weer) mee lopen bij de dan 8e Sultanaloop.

Uitslag