Laatste nieuws Loopsport

Zeven Zaanlanders streden mee om de medailles tijdens Abdij- en NK cross

logo Abdijcross

Afgelopen zaterdag en zondag, 17 en 18 januari, werd er in Kerkrade niet alleen gestreden om podiumplaatsen bij de Abdijcross maar teven om Nederlandse titels voor het NK Cross.

Trail runners, Pupillen en Masters kwamen op zaterdag in actie en voor AV Zaanland betekende dat dat Cora Sistermans bij de Masters vrouwen 45 op het 7400 meter lange parcours aan de slag moest. Met een tijd van 33:23 strandde ze op een 4de plaats in zowel de Abdijcross als het Nederlands Kampioenschap Cross.

Op zondag waren het Mick Onrust en Sietse van der Pal die het spits af moesten bijten. Bij de Jongens Junioren B deden Mick en Sietse niet veel voor elkaar onder maar na 4600 meter was het Mick die met een tijd van 18:28 als eerste over de streep ging. Sietse volgde met een tijd van 18:34 op 6 seconden. Ze werden respectievelijk 45e en 47e in de Abdijcross en 37e en 39e in het Crosskampioenschap.

Op de 10 ½ km bij de lange cross Senioren Mannen liep Ronald Schröer zich met een tijd van 34:39 naar plaats 6 voor het NK maar moest nog eens 10 mannen voor zich dulden in de uitslag voor de Abdijcross.

Daarna was het de beurt van Femke van der Pal om bij de Vrouwen op de 7400 meter lange Lange Cross de Zaanland eer te verdedigen. Toen na de loop de rook opgetrokken was en de uitslag opgemaakt stond Femke met een tijd van 30:41 op plaats 14 bij de Abdijcross en plaats 12 bij het NK.

Bij de Meisjes A, die 4600 meter moesten afleggen, liep voor Zaanland Jeske van der Pal. Twintig minuten en vijf seconden na de start kwam ze als 12e over de streep in de Abdijcross en omdat er 3 niet Nederlandse atletes bij zaten eindigde ze op een 9e plaats in de rangschikking voor het NK.

Als laatste voor Zaanland uitkomende was het bij de Korte Cross Vrouwen Jill Holterman die de kastanjes uit het vuur moest halen. Het 2600 meter lange parcours werd door haar afgelegd in 9:40 en dat was goed voor een 4e plaats in zowel de Abdijcross als het NK.