4x Rondje Schoolmeester

Onder de vlag van atletiekvereniging Zaanland worden dit jaar wederom de rondjes Schoolmeester georganiseerd. Dit jaar kun je weer aan 4 lopen deelnemen en is er ook weer een klassement.

schoolmeester 1

Lees meer...

Jagersplasloop 91

Tegelijk met dag 2 van de CD meerkamp stond de 91e Jagersplasloop op het programma. De jeugd die normaal de 1,8 km loopt was nu op de baan bezig om de Meerkamp af te werken of één of meer losse onderdelen, en een aantal mensen dat nu aan het jureren was of anderzijds bezig mee te werken aan de Meerkamp kon ook niet aan de start verschijnen bij Jagersplasloop 91. Dit en het feit dat het Moederdag was had mede tot gevolg dat de loop minder deelnemers trok dan normaal.

Lees meer...

90e Jagersplasloop met mooi weer en maar 59 deelnemers

O.a. Open Zaans Kampioenschap 10 E. Mijl snoept deelnemers af, 59 deelnemers bij 90e Jagersplasloop.

Het was nogal druk met lopen in de buurt vandaag en dan nog het grote evenement de Rotterdam marathon zorgden ervoor dat de 90e Jagersplasloop niet de drukste en sterkst bezette Jagersplasloop was. Maar dat kon de pret niet drukken van de 59 wel gekomen deelnemers.
Jelmer de Gauw was met 6:52 de snelste deelnemer, hij liep de 1,8 km en Rob Groot kon met een tijd van 1:23:48 op de 10 km het langst genieten van het mooie (warme) weer.

uitslag

tusenstand AV Zaanland Loopklassement

foto's Willy Maten

Lees meer...

Dam tot Dam arrangement zaterdag van start

Zaterdag 6 april - 9:00 uur, aftrap Dam tot Dam arrangement bij AV Zaanland. Train onder deskundige leiding toe naar de 35e Dam tot Damloop.

Meer info

De dood van een hardloopster

Op 28 februari werd een indrukwekkende documentaire van Zembla uitgezonden over de 25-jarige Caroline Goedhart die vlak voor de finish van de Dam tot Damloop van 2016 een hitte beroerte kreeg en kort daarna overleed. Zembla heeft onderzocht wat er precies gebeurde rondom de dramatische dood van Caroline Goedhart.

Lees meer...

TRAIN MEE VOOR DE 35e DAM TOT DAMLOOP!

Op dinsdag 9 april start AV Zaanland met het Dam tot Damarrangement. Voor iedereen die mee wil doen is er op zaterdag 6 april om 9.00 uur een informatiebijeenkomst in de kantine van de vereniging (J.A. Laanplein / Vincent van Goghweg).

Lees meer...

NK cross levert gouden plak op voor Jeroen Kramer

In de Noordoostpolder werd dit weekeinde gestreden om de Nederlandse crosstitels. Zaterdag kwam Jeroen Kramer in actie bij de masters 35. Na 28:31 kwam hij op het 8 km lange parcours als eerste in zijn klasse over de eindstreep.

Lees meer...

RunX Zaanland cross gelopen met ideaal loopweer

RunX Zaanland cross (foto's © Willy Maten)Blauwe lucht en weinig wind tijdens cross in het Jagersveld.
uitslag (versie 1.1) op uitslagen.nl en foto's op avzaanland.com

AV Zaanland atleten op het podium: Sietse van der Pal 3e bij de Junioren AB Neo Senioren mannen, Jeske van der Pal 2e bij de Junioren AB Neo Senioren vrouwen, Eline Langeveld 1e bij de vrouwen Senioren, Marleen Heemels 2e bij de vrouwen 45+, Steven Greveling 2e bij de mannen Senioren, Jeroen Kramer 1e bij de mannen 35+, Hans van Urk 3e bij de mannen 55+ en Robin en Marthijn Bakker 1e en 2e bij de mannen G atleten.

De kop is er af, veel meeuwen op Jagersplas parcours

De 10 km bij zowel de vrouwen als de mannen was bezaaid met lopers van de loopgroep De Meeuwen (AV Edam) en ze gingen er met de bloemen vandoor bij de vrouwen en bij de mannen. Gisela Muhren won in 46:24 bij de vrouwen en Joost Zaunbrecher in 35:25 bij de mannen.

Lees meer...

zondag aanstaande aanvang AV Zaanland's hardloopjaar

A.s. zondag 27 januari is met Jagersplasloop nr. 89 de aftrap van AV Zaanland's loopjaar. En om meteen maar even door te pakken is één week later meteen de 2e AV Zaanland loop, De RunX Zaanland cross.

Lees meer...