Laatste nieuws Jeugd

Eerste CD-juniorenwedstrijd bij Trias in Heiloo

Laat ik, voor de verandering, eens beginnen met de conclusie: Het was een TOPDAG!
In het begin was het nog een beetje paniekerig. We kwamen de baan op en zagen geen Zaanland vlag. Ojee, zitten we wel goed? En waar is iedereen?

Gelukkig zagen we al snel het vertrouwde Zaanland groen in de vorm van de bekende trui. Terwijl we richting de trui liepen, kwamen we langs een grote, rechthoekige brandplek op het tartan (de baan). Achteraf was dat het eerste teken dat de dag een feestje zou worden. Kennelijk houden ook de Triassers van feestjes en hebben ze gebarbecued op 1 daarvan….

We kwamen bij de trui en iedereen begroette elkaar enthousiast. Men had er zin in!
Niet veel later arriveerde ook de vlag. De jongens en meisjes van de D1 waren wat zenuwachtiger dan normaal. De meeste hebben wel redelijk wat wedstrijdervaring, maar waar ze vorig groot en oud waren, zijn ze nu weer klein en jong. En als je dan grote C jongens (sommige meer man dan jongen) op het scherpst van de snede een estafette-wissel ziet maken, is dat best intimiderend, maar vooral bewonderingswaardig.
Gelukkig gingen onze estafettes ook goed en bereikten de stokjes overal de finish.
Verder was het ook vreemd dat je nu een onderdeel alleen deed. Je doet niet meer allemaal alle onderdelen, maar dat wordt verdeeld over de jongens dan wel meisjes, die meedoen. Gevolg is dat je elkaar goed kan komen aanmoedigen, maar de trainers en het publiek mochten niet naast de sporter staan, dus vaak stonden die er wat verloren bij.

Toch mocht dat de pret niet drukken! Er zijn vele goede prestaties geleverd en het weer was geweldig. Veel zon en weinig wind. De organisatie was ook prima op orde. Ze liepen zelfs wat voor op het chronoloog.
Alle D1 junioren gingen naar huis met in ieder geval 1 persoonlijk record. Gewoon omdat de kogels zwaarder zijn dan vorig jaar, de sprintafstand langer is geworden of omdat ze een nieuw onderdeel deden, zoals horden of discus. Toch blijft het een knappe prestatie!
De enige C jongen van Zaanland had al een heuse fan. Bij het hoogspringen kwam hij tot een top 3 notering en dat wil de fan over 2 jaar maar wat graag nadoen.
Ook de D2 jongens en meisjes kwamen goed voor de dag met verschillende top 10 plaatsen voor onder andere kogel, speer, verspringen en de 1000 meter.
De snelste tijd op de 60 meter sprint was 9.39. Dat is sneller dan dat Dafne Schippers loopt op haar 100 meter, dus prima gedaan!
Tenslotte de C meiden. Ook daar konden de dames met persoonlijke records en diverse top 10 noteringen huiswaarts keren. Allemaal geslaagd dus.

De jongens D staan 3e in het klassement van de 15 teams, die meededen en de meisjes D staan op een 12e plaats. De meisjes C staan, heel knap, 10e.
Steeds meer junioren gaan wedstrijden doen, kreeg ik te horen, want er was nog nooit zoveel Zaanland-groen te bewonderen geweest. Een goede en vooral gezellige ontwikkeling als je het mij vraagt.
Kortom een topdag!