Laatste nieuws Baanatletiek

Organisatie pupillencompetitie, wir haben es geschafft

Pupillen van av Zaanland sluiten de voorrondes van de baancompetitie 2017 af met een mooie atletiekdag.

pupillencompetitie

Voorafgaande aan de wedstrijd van zaterdag 17/6 waren er twijfels…’’dat krijgen jullie als organisatie nooit voor elkaar’’ was een opmerking die langs kwam….
De ambitie van deze thuiswedstrijd voor de Pupillencompetitie was organisatorisch gezien ambitieus te noemen; niet alleen zou deze wedstrijd de kinderen en hun ouders/begeleiders veel plezier moeten geven, ook zou deze wedstrijd voor de jonge atleetjes niet te lang (4 uur max.) mogen duren, mochten de groepen bij de diverse meerkamponderdelen niet te groot te worden en diende ook nog aan de uitgebreide eisen van de competitieleiding te worden voldaan. Denk bij dit laatste bijv. aan de voorgeschreven werp-(kogel/bal) en spring (ver/hoog) onderdelen in combinatie met estafettes, sprints + langere afsluitende loopafstanden). Al deze onderdelen werden door iedere leeftijdscategorie afgewerkt.

Een week nadat de inschrijving was gesloten moest er als eerste een sluitende chronoloog worden ‘’gebakken’’ om dat mogelijk te maken. Vooraf was er informatie ingewonnen over hoeveel tijd er nodig was per onderdeel/per atleet. De jonkies (mini t/m Pupillen B) werden vanaf 11:00 verwacht; vanaf 13:00 werden de oudere pupillen (A1/A2) hieraan toegevoegd. Een geweldige planningsklus die door Cora werd geklaard! Aansluitend dienden de diverse onderdelen ook nog van een of meer (helaas beperkt beschikbare) juryleden te worden voorzien; voor dat laatste was de inzet van Jan zeer nodig; ook dat leek te lukken mits aanwezige ouders bereid waren tot het verlenen van hand- en spandiensten. Ook was er mooi weer besteld.

En…het lukte; dit ondanks het feit dat Rijkswaterstaat die dag de snelweg afsloot en de bezoekende deelnemers (Phanos en AAC uit Amsterdam, av Aalsmeer en av Waterland uit Purmerend) ook nog op een verkeerde omleidingsroute trakteerde!
 
De vanuit Vught ingehuurde ET bleek een schot in de roos, wat er mede voor zorgde dat wedstrijdsecretarissen Cora + Ron bijna een ‘’makkie’’ hadden.  De loopnummers liepen als een trein mede dankzij het prima ‘’motorblok’’ René + Alex, De aanwezige juryleden leverden topprestaties; zij werden hierbij op voorbeeldige wijze begeleid door de 3 aanwezige enthousiaste scheidsrechters en 2 wedstrijdleiders. Microfonist Sonja hield gedurende deze dag iedereen op adequate wijze bij de les; de catering en materiaalmannen tenslotte maakten overuren.
Als gevolg van deze collectieve inspanning en ook met dank aan de weergoden had iedereen een topdag! Na afloop van deze wedstrijddag gingen de 240 atleetjes, ieder voorzien van een overzicht van hun persoonlijke prestatie + evt. gewonnen medaille zeer tevreden naar huis.

Onderstaand nog enkele opvallende resultaten van de atleten van av Zaanland

Jongens:

 • Bij de A1 was Ermias van Delft de hoogst geklasseerde av Zaanland atleet met een 7e plaats op de Meerkamp en een 3:30 op de 1000 meter.
 • Dante Staneke won weer (!!) de meerkamp bij Jongen A2
 • Jelmer de Gauw werd hier 4e en liep een afsluitende 1000 meter in 3:37.
 • Bij de jongens B was Ismael Blay met zijn 10e plaats op de Meerkamp de hoogste geklasseerde.
 • Bij de jongens C was dat Gijs Happe (5e plaats), Laurens van den Berg liep een goede 600 meter (2:08)
 • Bij de jongens Mini tenslotte was Zion Trafaye blij met zijn 5e plaats

Meisjes:

 • Bij de A1 was Guusje de Groot de beste v Zaanland atlete bij de Meerkamp (4e plaats); Amber Deijkes was dat op de 1000 meter (4:09)
 • Bij de meisjes A2 wist Puck Schipper (4e plaats) op de Meerkamp Suzanne Otto voor te blijven (6e plaats). Noa Sonius liep een verdienstelijke 1000 meter in 4:05 (8e plaats).
 • De hoogst geklasseerde Zaanland atlete bij de Meisjes B was Kidist Tesfaye (5e plaats)
 • Malou de Gauw viel bij de Meisjes C bij zowel bij de Meerkamp als de afsluitende 600 meter in de medailles (3e plaats)
 • Bij de Meisjes Mini werd Chyara Vinju 2e op de Meerkamp en 3e op de afsluitende 600 meter.

Voor het volledige overzicht zie https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/15637/