Laatste nieuws Baanatletiek

Opening Willy Lust baan met clubkampioenschappen op 1 oktober 2016

Opening Willy Lust baan op 1 oktober 2016

Wat waren deze club kampioenschappen een succes met maar liefst 114 deelnemers! Om 11.00 uur werd er geproost met alle deelnemers, vrijwilligers, ouders, vertegenwoordigers van het Zaanlands Lyceum en Jeroen Olthof, die vervolgens de 4x800m weg startte. Maar liefst 10 teams streden om deze titel. De estafette werd uiteindelijk gewonnen door Stefan, Rick, Tim en Mick.

Toen was het de beurt aan de meerkampers, hier zijn meerdere club records gevallen bij de senioren heren 75+ namelijk door Bob Huijsman. Hij heeft 3 records op zijn naam weten te zetten. Op de 200m sprint, kogelstoten en verspringen. Super gedaan Bob! Alle resultaten van de meerkamp zijn te vinden op atletiek.nu.
2016 10 01 1
Ook zijn er lange afstanden gelopen door de jeugd en door volwassenen. Ook deze uitslagen zijn op www.atletiek.nu te vinden.

Tijdens het laatste invoeren en tellen van de punten was er voor iedereen die mee wilde doen een pendelestafette. Hier streden 10 totaal verschillende teams om de titel. Uiteindelijk ging het samengestelde team van Mijke, Jordy, Henk en Dania er met de taart en dus de titel vandoor.

Wat een topdag! Samen met onze vrijwilligers tot stand gekomen, onwijs bedankt!

Groet Kim Vos
Jeugdcoördinator AV Zaanland
2016 10 01 2 
Een dag om op in te lijsten!

1 Oktober, feestelijke opening, tegen de verwachting in prachtig weer. We geven de dag weer vanuit verschillend perspectief:
 2016 10 01 32016 10 01 4

Vanuit de jeugdcoördinator:

Een meer dan geslaagde dag. Alles liep op rolletjes, een paar kleine ehbo-incidentjes maar verder alles in goede harmonie, goed geregeld, vrolijke, vriendelijke en behulpzame mensen.

Vanuit de jeugdcommissie:

Wat een strakke organisatie, en wat een hoop tevreden gezichten. Fijn dat er steeds meer oudere jeugd meedoet met de wedstrijden. De 4x800 werd gewonnen door de jeugd, en zo ging de vorig jaar verworven titel van mijn loopgroep terecht naar de jeugd. Beetje jammer dat we de taart misliepen (correctie voor de goede orde: we is in dit geval de half zeven groep op dinsdag en donderdag, en dan het snelle team –inderdaad, niet mijn team-) echter heel sportief dat de jongens nog wel een stukje aanboden.

2016 10 01 5
 
Vanuit de trainers:

Trots, trots en nog eens trots! Wat een saamhorigheid, wat fijn om te zien dat geblesseerde trainers ook komen kijken, en trainers ook in de rol van ouder kunnen komen kijken. Het is vaker gezegd, maar het sportieve karakter van en met elkaar lijkt in groepen uit te monden in vrienden voor het leven.

Vanuit de atleten:

Helaas geen dames G-atleten dit jaar, echter wel twee blije mannen atleten, die met goud en zilver naar huis zijn gegaan. Met een blije lach werd om de volwassen atleten, de junioren en pupillen diverse kleuren medailles omgehangen. Luid applaus, en her en der een kusje van de trainer, als het eigen kinderen betrof.

2016 10 01 6
 
Vanuit het wedstrijdsecretariaat:

Hoewel het wedstrijdsecretariaat het niet gehoord heeft, hebben ze het aan de lach, vrolijke gezichten wel gehoord. Iedereen was meer dan vol van lof over de zeer vlotte afhandeling van alle resultaten.

Vanuit de vrijwilligers:

Complimenten om de balans tussen sportiviteit, meedoen, en elkaar leuk blijven vinden te zien. Fijn dat we gewaardeerd worden, en dat er de atleten ook bedanken voor wat we doen. Noot van schrijfster: hier kan ik alleen maar bij aansluiten, het is zo fijn om te zien dat iedereen elke keer weer komt helpen!

Vanuit de vele fotografen langs de kant:

Ik heb jullie niet gesproken, maar Willy, Tjerk, Merit, Menno, Dania, Lieke, Olaf en vele anderen…. Als ik jullie foto-albums zie dan kan het bijna niet anders dan dat jullie genoten hebben. Prachtige fotos gezien van fanatieke gezichten, sportmomenten zo mooi vastgelegd, dat we de lezer uitnodigen om vanavond eens het journaal over te slaan, en met een kop koffie of thee eens door de fotoalbums te bladeren!

2016 10 01 7
 
Vanuit de ouders:

Facebook vulde zich Zaanland groen. Trotse ouders, ouders die gezellig aan de koffie zaten, leuke berichten die langs kwamen, ouders die meehielpen zonder 1 woord gemopper, dank jullie wel voor de inzet, voor het meehelpen, voor het aanbieden van hulp.

Vanuit de 4 x 800 estafette ploegen:

Vorig jaar werd de toon gezet, volwassenen tijdens de clubkampioenschappen. Het was even lobby-en maar er stonden toch een respectabel aantal teams. Dat hebben de andere loopgroepen niet op zich laten zitten. Dit jaar maar liefst 2 series werden er gelopen! Waar de snelle teams al lang binnen waren, liepen de iets minder snelle teams nog een aantal rondjes onder zeer luide aanmoediging. Van iedere estafette loper, alleen maar lovende woorden.

Vanuit de pendelestafette:

Het kwam wat traag op gang  de pendelestafette, maar zodra de prijs bekend werd: een taart werd er druk geronseld. “Wil jij bij mij in het team?” En na lang maar 2 teams op het papiertje, werden het ineens maar liefst 10 teams.

Voor degene die hem kennen: de altijd rustige Henk Vos ontpopte zich in een ware piranja. Hij zette zijn tanden erin, liep alsof zijn leven eraf hing. De strijd werd pas op de laatste centimeters beslist… De gewonnen taart werd broederlijk met het tweede team gedeeld.

Tot slot 1, we vergeten vast een aantal perspectieven, en we vergeten vast een aantal mensen te bedanken, weet dan alstublieft dat dit echt per ongeluk is, want met elkaar heeft iedereen deze dag tot een topdag gemaakt.
Tot slot  2, de trainers en vrijwilligers vonden het wel iets genant dat er zoveel medailles om de nek van kinderen van de trainers werd gehangen. Er werd al gegrapt aan de zijkant dat het loont om kind van een trainer of vrijwilliger te zijn….. U voelt ongetwijfeld al waar we naar gaan –dikke smile-….. We zoeken nog steeds vrijwilligers in alle mogelijke vormen, ook zijn we op zoek naar mensen die mee willen helpen met trainen en als ze het leuk vinden, mogelijk de cursus assistent trainer willen volgen….

Tot slot 3, stttt… niet verder vertellen, maar er is mij ter ore gekomen dat de laatste mensen pas ’s avonds na 20.00 uur naar huis gingen, na nog een zeer uitgebreide nazit (en een aantal bezorgde pizza’s)…..

2016 10 01 8

uitslagen

foto's (6 series)