Laatste nieuws Baanatletiek

Kandidaat-juryleden gezocht !! Aanmelden graag voor 1 oktober.

Als trotse bezitter van een inmiddels weer volledig goedgekeurde atletiekbaan met bijbehorende voorzieningen mag av Zaanland weer officiële baanwedstrijden houden onder auspiciën van de Atletiekunie. Ook records en limieten kunnen weer worden erkend.jury3

Zoals bekend is voor het houden van baanwedstrijden een enthousiaste, actieve, actueel opgeleide en voldoende grote inzetbare groep juryleden nodig. Om een regionale wedstrijd te organiseren heeft de vereniging, naast een wedstrijdleider, scheidsrechter en starter, een jurycorps nodig dat uit tenminste 20 actieve juryleden bestaat.
Hoe meer wedstrijden de vereniging volgend jaar weer van plan is te organiseren op de “vernieuwde” baan, des te groter de groep actieve juryleden moet zijn. Hierdoor voorkom je dat steeds dezelfde mensen worden ingezet. Hoe groter de groep actieve en actueel opgeleide juryleden is, des te beter de spreiding van hun inzet over de evenementen kan gebeuren, waarbij het dan vanzelfsprekend ook steeds beter mogelijk is rekening te houden met de wensen van deze juryleden.

jury1

Door “natuurlijk” verloop is ons jurycorps de laatste jaren flink uitgedund.
Om het jurycorps weer op het gewenste aantal te brengen organiseren wij daarom dit najaar een cursus “jury algemeen”.
Met deze cursus worden deze juryleden opgeleid. Het is een praktijkgerichte opleiding die bestaat uit vier avonden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden alle facetten van het jureren bekeken. Dus van meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij lange afstanden.
De docent loopt door middel van 12 modules alle onderdelen langs die je als jurylid kunt tegenkomen. Bij de beoordeling of de deelnemer geschikt is om zelfstandig actief te zijn als jurylid zal worden gekeken naar inzet, indruk en aanwezigheid. Dus geen schriftelijke examens !! De kosten voor de opleiding worden voldaan door de Atletiekunie.

jury2

Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus voor onze vereniging worden verzorgd door Alex Bouwmeester, een gediplomeerde scheidsrechter en starter. Alex heeft deze cursus al eerder verzorgd bij de vereniging. Alle deelnemers waren zeer te spreken over zijn prima verzorgde lesprogramma. De cursus zal dan worden gehouden op de volgende vrijdagavonden: 14 en 21 oktober en 4 en 11 november as. (van 19.30 tot 22.00 uur) in het clubgebouw van av Zaanland.

Geïnteresseerden voor de cursus worden van harte uitgenodigd zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In verband met het tijdig bestellen van het benodigde studiemateriaal ontvangen wij  de aanmelding graag voor 1 oktober as.  Voor de nadere info kan contact worden opgenomen met Jan de Boer, jurycoördinator van Zaanland.

Om de (kandidaat) juryleden van dienst te zijn staan op de site van Zaanland de recente versie van het wedstrijdreglement, uitleg van de belijning en verklaring van de merktekens op de baan. Verder tref je daar voor de jury een aantal interessante filmpjes aan.
Op de website is dit te vinden door naar “baanatletiek” te gaan en vervolgens op “jury” te klikken.