Laatste nieuws Baanatletiek

Jubileum editie scholentoernooi AV Zaanland

ZAANDAM – Het jaarlijks terugkerende schoolatletiek toernooi van AV Zaanland wordt dit jaar alweer voor de 15e keer georganiseerd voor de basisscholen uit Zaandam-Zuid. Voor de eerste keer moet dat op een andere locatie omdat de baan van AVZaanland wordt gerenoveerd. Wij prijzen de gastvrijheid van het Pascal College dat op donderdag 30 juni haar sportterrein aan de Pascalstraat 4 ter beschikking heeft gesteld.

Ook voor het eerst zal het toernooi gebaseerd zijn op de atletiekonderdelen van een nieuwe methode van de Atletiekunie, de zogenaamde ‘Athletic Challenge’. Ruim 350 leerlingen uit de groepen 7 en 8 gaan deze nieuwe atletiekonderdelen uitvoeren. Zo gaan de leerlingen, begeleid door 40 vrijwilligers van Avzaanland, hurk hoogspringen, werpen met kunststof speren en grote ballen en hordelopen, maar ook sprinten en verspringen. Op die manier komen de leerlingen in contact met de Atletieksport en dat aan de vooravond van het EK atletiek in het Olympisch stadion in AMSTEDAM. De dag wordt weer georganiseerd door studenten van de opleiding Sport, Management en Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met een drietal vrijwilligers van Avzaanland.  De ervaring leert dat de leerlingen met enorm veel plezier met en tegen elkaar sporten en dat de dag wordt afgesloten met een altijd spannende estafette. Het snelste estafette team wint een beker en de beste leerlingen van de groepen 7 en 8 bij de meisjes en de jongens krijgen een medaille. Iedere leerling gaat naar huis met de eigen prestaties op een diploma. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom!!

Zoals elk jaar kunnen leerlingen en ouders de uitslagen en foto’s van de dag in de dagen na het evenement terugvinden op onze website.

NB.  Meer informatie kunt u krijgen van onno hoekmeijer, 06-44266443

2016 06 30 15e Schoolatletiektoernooi
foto van Willy Maaten bij een eerdere warming up voor het scholentoernooi.