Laatste nieuws Baanatletiek

Team Righolt blijft vlammen

3000/5000 meter start

Donderdag 26 mei was alweer de derde en laatste baanwedstrijd van AV Zaanland. De laatste jaren zijn de baanwedstrijden bij Zaanland weer nieuw leven ingeblazen door onder andere Wim van der Poel, Andre van der Pal, Henk Vos, Jan Bakker en starter Rene Bouwmeester. Heel veel dank naar deze mensen en diegenen die ik wellicht ben vergeten, echt super dat jullie dit doen! Uiteindelijk is er niets mooiers dan rondjes lang afzien op de baan. Geestelijk is het draaien van de rondjes slopend, maar volgens onze succescoach Ruud Righolt is er geen betere training dan wedstrijden op de baan. Tja en wie durft deze loopgoeroe nog tegen te spreken op dit moment??

Op deze mooie zomeravond ging Ronald Wiering als eerste van start voor team Righolt. Onder luid gejuich werd zijn naam omgeroepen bij de start van de 1000 meter. Uit alles bleek dat Ronald hier erg mee in zijn nopjes was smiley. Van te voren was Ronald weer als vanouds pessimistisch dus een toptijd lag weer in het verschiet. En ja hoor, Ronald liep met 2.55 één van de snelste 1000 meters bij de veteranen 50+ van dit jaar!!

Ronald Wiering (midden) in aktie op de 1000 meterArjan Holterman
Ronald Wiering (midden) tijdens de 1000 meter.          Arjan Holterman

Op de 3000 meter ging Arjen Holterman van start. Deze wist de snelste seizoenstijd voor cateraars op deze afstand te verbeteren naar 11.36!

De 5000 meter was ook een groot feest, het was dusdanig dringen bij de start dat Rene Bouwmeester zich genoodzaakt zag om het volledige KNAU protocol uit de kast te trekken. Pilonnetjes, afzettingen, zoon Alex die na 100 meter stond te dirigeren. Het kon allemaal niet op!

Jeroen en RowdyRuben RomkesJos Jacobsen
foto links, Jeroen en Rowdy, foto midden Ruben Romkes (126) en foto rechts Jos Jacobsen

Na het startschot van Rene vloog iedereen dusdanig hard weg dat er al rekening werd gehouden met Nederlandse records, snelste seizoens- en veteranentijden. Echter bleek dit na een rondje toch te hoog gegrepen. Wel liep men goed door, Jeroen Kramer is echt aan een geweldig seizoen bezig, ook nu weer fantastisch gelopen en een dik pr met 16.42, waar dit eindigt weet niemand. Ook Rowdy Speldenbrink liep zeer sterk, hij wist lang in het spoor van Jeroen te blijven en finishte ook in een pr van 17.00. En ook voor Rowdy geldt dat de rek er nog lang niet uit is!
Dat geldt voor de schrijver van dit stukje helaas wel, maar met 17.36 ging deze toch met een blij gevoel naar huis. Jos Jacobsen liep met 18.12 een nieuw pr en een mooie tijd, maar voor Jos geldt ook dat hier nog veel meer in zit!

Al met al weer een mooie avond en met dank aan Sandra Ulle voor de foto’s!

 

Ruben RomkesRuben Romkes

Uitslag Testloop 3

Tussenstand AV Zaanland Loopklassement