Laatste nieuws Baanatletiek

Veel goede resultaten van av Zaanland atleten dit weekend,

waaronder Nederlands record voor Rik Taam op de 7-kamp.


Rik Taam – meerkamp –
Rik Taam moest dit weekend opdraven in Apeldoorn voor het Nederlands Kampioenschap Meerkamp, in zijn geval voor Junioren A. Op zaterdag laat hij al gauw zien dat hij een klasse apart is. Op zaterdag moesten er vijf (van de zeven) onderdelen afgewerkt worden en Rik wist ze alle vijf(!) te winnen. Na de eerste dag had Rik zelfs een voorsprong op het Nederlands record heptathlon (7-kamp) indoor bij de junioren.
Op zondag maakte Rik het erg spannend door zijn eerste twee pogingen op zijn aanvangshoogte bij het polsstokhoogspringen te missen. Zijn derde poging bleek gelukkig (ruim) voldoende om over de 4.06 meter te gaan. Uiteindelijk zou hij over 4.46 meter gaan. Een redelijke prestatie voor Rik, maar hij leverde hier wel in op het Nederlands record (dat staat op naam van Menno Vloon, die 5.20 sprong).
Het laatste onderdeel, de 1000 meter, zou uitmaken of het Nederlands record nog mogelijk was. Rik moest zo’n 2:50 lopen en kwam daar met 2:40.36 ruim onder. Hij is dan ook niet alleen Nederlands kampioen 7-kamp indoor bij de Junioren, maar ook de nieuwe Nederlands recordhouder!

Ronald Schroër – 10 kilometer – 30:25
Ronald Schroër werd op zondag derde op het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg tijdens de Groet uit Schoorlrun in Schoorl. In de stromende regen finishte hij als zevende in de wedstrijd en derde Nederlander, achter trainingsmaatje en kersvers Nederlands kampioen Michel Butter en Khalid Choukoud.

Bas van Leersum – 400 meter – 47.53.
Bas van Leersum studeert op het moment in de Verenigde Staten en loopt daar voor Drake University het ene na het andere clubrecord aan flarden. Afgelopen zaterdag liep hij tijdens de Iowa State Classic de 400 meter indoor en werd daar vierde in een sterk bezet veld. Hij nam na de eerste ronde (van de twee; indoorbaan is 200 meter) brutaal de leiding en liep zo naar een tijd van 47.53; vierde in totaal, en een nieuw clubrecord. Het oude clubrecord stond met 48.51 op naam van Jordi Hindriks uit 2005.

Richard Douma – 1500 meter – 3:43.93.
Richard Douma reisde afgelopen zaterdag af naar Gent om daar in de indoorhaal een tweede poging te doen de limiet voor de Wereldkampioenschappen indoor te slechten. (deze staat op 3:39.50). Alhoewel deze tijd nog buiten bereik is kijkt hij zeer tevreden terug op de race. “Het was veel duwen en trekken vandaag, maar ik heb heerlijk gelopen!” aldus een tevreden Richard die met zijn tijd zijn eigen clubrecord weer scherper stelde.