Laatste nieuws Baanatletiek

Binnenkort weer cursus “ jurylid algemeen”

Kandidaat-juryleden gezocht

Zoals bekend wordt er bij Zaanland niet alleen hardgelopen, maar ook gesprongen, gesprint, gestoten, geworpen enz.
Met de geslaagde clubkampioenschappen op zaterdag 6 oktober jl. werd het baanseizoen 2018 afgesloten. Volgend jaar worden bij Zaanland weer officiële baanwedstrijden gehouden onder auspiciën van de Atletiekunie. Op het programma staat o.a. een landelijke speerwerpwedstrijd, waarover binnenkort meer nieuws.

Bij baanwedstrijden zijn juryleden nodig om de jurering bij de verschillende wedstrijdonderdelen in goede banen te leiden. Bij een lokale wedstrijd zijn zeker 20 tot 25 juryleden nodig. Hoewel de vereniging de afgelopen jaren door interne opleiding weer een aantal nieuwe juryleden kon verwelkomen, zijn helaas ook weer diverse personen gestopt met het jurywerk. Er bestaat daarom nog steeds behoefte aan nieuwe juryleden.

Binnenkort wordt daarom weer een cursus “ jurylid algemeen” georganiseerd bij Zaanland. Met deze cursus worden deze juryleden opgeleid. Door middel van praktijk worden alle facetten van het jureren bekeken. Dus van meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij lange afstanden.
Een docent loopt door middel van 12 modules alle onderdelen langs die je als jurylid kunt tegenkomen.

Opzet van de cursus:
• vier bijeenkomsten (workshops) van ongeveer drie uur per keer;
• drie zelfstudiedelen van vier uur per keer.

Lesmateriaal:
De Atletiekunie heeft voor deze cursus lesmateriaal ontwikkeld. Dit materiaal bestaat o.a. uit zelfstudiedelen en het boekje “Richtlijnen en Speerpunten”. De zelfstudiedelen zijn beschikbaar via de elektronische leeromgeving. De kosten van de opleiding worden voldaan door de Atletiekunie.

Er is geen afsluitende toets. De opleider bepaalt aan de hand van indrukken en aanwezigheid of de cursist geschikt is om zelfstandig aan de slag te gaan.

Geïnteresseerden voor de cursus worden van harte uitgenodigd zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor nadere info kan contact worden opgenomen met Jan de Boer, jurycoördinator van Zaanland.

Om de (kandidaat)juryleden van dienst te zijn staan op de site van Zaanland de recente versie van het wedstrijdreglement, uitleg van de belijning en verklaring van de merktekens op de baan. Verder tref je daar voor de jury een aantal interessante filmpjes aan.
Op de website is dit te vinden door naar “baanatletiek” te gaan en vervolgens op “jury” te klikken of via deze link.