Censuur bij Zaanland?

Voordat de Europese censuurpolitie zijn tentakels uitbreidt naar Zaandam of, duidelijker nog, naar de Zaanlandwebsite nog gauw een column die heel braaf is en waar alleen een dorpsdominee zich aan kan storen. Voor zover ik weet  hebben we die niet bij Zaanland.
Nepnieuws mag niet meer en een nieuwe Duitse wet en een nieuw Europese bureau gaan daar scherp op toezien. Als ik mij vergis en schrijf dat het clubrecord op de 400 meter bij de mannen op 48.9 staat is dat nepnieuws.  Zaanland kan dan de opdracht krijgen om dit schrijfsel binnen een dag te verwijderen, op straffe van een boete. Als ik schrijf dat mijn vader kapitein was bij de Waffen-SS loopt Zaanland die kans ook. Het is niet waar dus nepnieuws.  Mijn eerdere column over de mopperploeg is er ook zo een. Is het wel waar dat die leden wel mopperen, is het geen fakenieuws? Ik heb onlangs gehoord dat een pupil van Henk Kraaijenhof, een niet onbekende, waarschijnlijk doping gebruikte. Zolang dat niet bewezen is, is dat nepnieuws en dus strafbaar volgens de nieuwe regels. 
Komt het door Trump, deze nieuwlichterij? In de gezamenlijke afkeer van Trump verenigen kennelijk alle genderneutralen, gediversiveerden, witten, blanken, zwarten en gepigmenteerden onder aanvoering van bijna alle omroepen en kranten zich  om nepnieuws te laten verdwijnen. Lees het boek van George Orwell, 1984, er maar op na. De rillingen lopen over je rug. In 1984 schreef ik ook al columns voor het clubblad. Zouden de nieuwe regels met terugwerkende kracht gaan werken? En wat te denken van de indeling mannen en vrouwen, meisjes en jongens. Zeer stigmatiserend en voor alle genderneutralen een slag in hun gezicht. Orwell beschreef in dat boek ook de juiste taal die gewenst zou worden. 
Schrijf nog maar gauw een column voordat het helemaal niet meer mag. 
 
Ruud Righolt