Atletiek voor altijd

Geef mij maar atletiek, ondanks dat er ook daar dingen gebeuren die niet fraai zijn. Als je dat toch vergelijkt met dat afschuwelijke wielrennen, die door en door doortrapte, perfide en walgelijke dealtjessport. Vreselijk.

Ook in de atletiek  waren en zijn er atleten aan de dope , in de marathon mag de haas niet winnen want dan wordt hij er uitgehaald, dat vind ik ook niks. Maar dat vreselijke fietsen, die misselijkmakende heroiek die er omheen hangt bij die idioot lange ritten  in de bergen met hagel, sneeuw, onpasselijk word ik ervan. Al weer weken worden we op de buis gesteiterd door "Andere tijden wielrennen ", de tijd dat ze nog veel meer slikten zonder controle, doodvielen of vroeg dood gingen. Het constante dealen, hij van die ploeg mag wel ontsnappen, pietje van de andere ploeg moeten we wel terughalen, met sport heeft het allemaal weinig te maken. Hoe meer geld er in de sport komt, hoe slechter het met de sport gaat. Vandaar ook dat de weinige Nederlandse toppers in de atletiek  er op financieel gebied een nijpend bestaan op nahouden, de paar die er bovenuit steken daargelaten.

Veel plezier wens ik u toe bij het kijken naar die wielerkaravaan, langs het parcours staand zie je alleen wat anorexiajongetjes op fietsen langsflitsen, een gestoord circus waarbij u de hele dag door belazerd wordt. Laat mij maar kijken naar Dafne, u zult het van mij niet geloven, maar ik beken het hier, ik ben een beetje verliefd op haar.
Prettige tour.

Ruud Righolt