Een nieuwe Nederlandse ster

Doet Dafne het en blijft Richard ook zijn spectaculaire progressie boeken?

Vrijwel de gehele atletiekwereld hoopt dat ze het doet. Na het komend weekeinde van 30 en 31 mei beslissen dat ze verder gaat op de 100 en 200 meter. Dat het grote geld toch gaat lokken, dat we een nieuwe Fanny Blankers-Koen krijgen die volgend jaar in Rio de Janeiro de Olympische medailles op de 100 en 200 meter gaat ophalen. Die nummers spreken nou eenmaal meer tot de verbeelding dan de twee dagen van de zevenkamp, waarop ze de laatste jaren ook al grote successen boekte.
Dafne Schippers werd jaren geleden al een grote toekomst voorspeld en vorig jaar werd ze glorieus Europees kampioen op de beide afstanden,  moet het uithangbord van de Nederlandse atletiek worden waar we voorlopig verder mee kunnen. We hadden Blankers-Koen, Gerda  Kraan, Gerard Nijboer en Ellen van Langen, het is de hoogste tijd voor een nieuwe Nederlandse ster.
Bij Zaanland valt de progressie van Richard Douma op. Ook van hem waren de verwachtingen de laatste jaren groot. Inmiddels heeft hij de barriere van 3.40 op de 1500 meter geslecht en is hij nu lijstaanvoerder in Nederland op dat nummer.

Richard Douma (282) in actie op de 800 meter tijdens de Recordwedstrijden in Hoorn
Richard Douma (282) in actie op de 800 meter tijdens de Recordwedstrijden in Hoorn

Met een beetje goede wil kan het bestuur binnenkort na het NK uitpakken met een hulde aan Richard. En wat gaat er nog meer in het vat zitten?
Spannende tijden!

Ruud Righolt