De boot van AV Zaanland

Het is nu de week van de waarheid voor Zaanland.  Plasterk stond er al in met hoed, de Amsterdamse politie voer mee achter die met de cokesnuivende Gordon, het Nederlandse leger kon nog net een tweedehands exemplaar op de kop tikken voor de laatste bezuiniging en de Marokkanen zijn ook present.

De boot van Zaanland, waar zou hij afgemeerd liggen, onder een brug, onder een groot zeil in de houthaven of ligt hij al in Amsterdam? 2014, wordt dat het jaar dat Zaanland als eerste sportvereniging in Nederland present zal zijn in de gaypride?

Is het bestuur in een geheime vergadering overstag gegaan, worden zaterdag de zeilen gehesen?

En dan, wie varen er mee van Zaanland, homo's, lesbo's, sympathisanten of vers uit de kast gekomenen en meteen in de boot gesprongen? We zijn benieuwd, het maakt allemaal niet uit wat je bent maar we willen het graag weten. We hebben het wel over de voetbalwereld waar je er als profvoetballer maar beter niet voor uit kunt komen, de randdebielen op de tribune zullen niet stoppen met infantiel geschreeuw, in de atletiek zal daarvan geen sprake zijn, maar bestaan ze eigenlijk wel? We hadden eens een hoogspringer in Krommenie die op een foto in de Gaykrant in zijn blootje over een hoogspringlat sprong, verder is het een schaars artikel, ook in de atletiek.

Wie neemt het voortouw, wie gooit de trossen los? Louis Dam met zijn lopers, de 8 uurgroepen of moeten Jolanda en ik de hele groep in de boot nemen.

Ik zit komend weekend voor buis van AT 5, of in de boot natuurlijk.

Ruud Righholt