Run en Fun

De column van Ruud Righolt

Zo, zondag 28 september meegedaan aan het NK Run en Archery(handboogschieten), aangekondigd op de Zaanlandwebsite. Niemand gezien trouwens van Zaanland, maar daar begin ik maar niet meer over.
Het was leuk, al moet ik zeggen dat het lopen tijdens het handboogschieten me toch zwaar viel. Het handboogschieten tijdens het lopen ging beter, ik had hem nog een paar keer in de roos ook? Een twaalfde plaats bij de veteranen is toch niet slecht lijkt me.
Drie weken geleden deed ik mee aan een Trialrun in Zwolle over 22 kilometer, dat was pas afzien. Dat was  ook een echte uitdaging, geen probleem, nee, een uitdaging, een echte 'challenge'.
Op schoenen met een soort tractorband als zool, over kuilen springen, vier meter hoge muren met touwen bedwingen, waar ik in militaire dienst nog langs kon lopen, heerlijk nu, drie enkelbanden verrekt, een meniscus in twaalf stukken, het maakt me niet uit. You go for it toch?
Het was jammer dat de Zaankanterloop er tussendoor kwam. Je doet er dan maar aan mee, er waren ook veel  Zaanlanders van de partij, maar ach, het is zo old-fashioned.
Die laatste jaren van mijn sportieve leven is me geen challenge teveel, een bootcampje hier en een bootcampje daar, its life man!
27 oktober is er in Goor bij Hengelo een 'Mud and Stinkrun', in een hemelsblauwe overall met balletspitsen aan rennen over weilanden, met een sierlijke duik in een moddersloot springen en er weer uitdansen, fantastic!
En dan dat saamhorigheidsgevoel, samen lekker buffelen en stinken, wat leven we toch in een amazing time.
Alhoewel, wat me wel nog te ver gaat zijn die Ballooning, Jumping or Burningtrips die ze de laatste tijd aanbieden. Je ziet wat er van komt, zelfs bij de Pyramides storten die krengen neer, als je al niet vantevoren tijdens de busreis er naar toe door een stel moslimfundamentalisten bent opgeblazen.Have fun man, maybe your last chance!Ruud Righolt