De mopperploeg van AV Zaanland

Elke vereniging heeft zijn mopperaars en veel verenigingen hebben er een hele ploeg van. Zaanland heeft er sinds een aantal jaren ook een. Mopperende mannen op leeftijd die zich zelfkritisch de mopperploeg noemen, hoe wil je het hebben. Behalve mopperen op de regering, het weer of andere maatschappelijke verschijnselen doen ze ook heel veel goed werk voor de club. Al mopperend schoffelen ze, knappen ze van alles op en hebben ze maandenlang gewerkt aan de verbouwing van het clubhuis. Namens ondergetekende mopperaar hulde voor deze klus die alweer een tijd geleden geklaard is maar waarvoor de mopperaars niet genoeg geprezen kunnen worden.

Zo zie je maar weer, je hebt vaak meer aan mopperaars dan aan al die mooipraters, die van 'ik ga ervoor, het gaat fantastisch en je moet vooral positief blijven.'

Kritiek is negatief, mopperen is vervelend en we moeten het vooral gezellig houden, zo ook de sfeer in Nederland waar we de laatste jaren op een ongelofelijke manier belazerd zijn en worden met de euro, waar veel nationale zaken in Brussel bedisseld worden, waar de belastingdruk door de laatste kabinetten steeds meer aangedraaid worden en waar allerhande managers hun zakken vullen met behulp van de vriendjes in hetzelfde circuit. De verzorgers in de verpleeghuizen rennen in de rondte met een stopwatch terwijl hun managers in mooie pakken en met schandelijke salarissen de gebraden haan spelen. Geen staking, nauwelijks protest en we pikken bijna alles. Gelukkig heeft Zaanland de mopperploeg nog, zet hem op ouwe mopperpotten, ik steun jullie!

Ruud Righolt