Zijn schoenen dan niet belangrijk?

Veel hardlopers geloven dat het dragen van een "verkeerd schoentype" voor hun voeten de belangrijkste risicofactor is voor het krijgen van een blessure (Sargioto et al 2014)

Hoewel het wetenschappelijk bewijs voor het voorschrijven van schoenen hiervoor ontbreekt! Mminimalistische, maximaliste, traditionele, anti-pronatie, zero-drop schoenen, ze hebben geen invloed op het voorkomen van blessures (Napier et al 2018).

 

De atletiekunie heeft daarbij wel een advies over het selecteren van de juiste schoenen, namelijk: "het belangrijkste luidt dat schoenen vooral lekker moeten zitten en lopen."

Zijn schoenen dan niet belangrijk?
Zeker van wel!

Wij, bij Nova Fysio & Performance, werken samen met de beste professionals om zodoende op alle vlakken van schoen selectie u de juiste schoen te kunnen adviseren. Dit door onder andere: onafhankelijkheid, gedegen kennis, onderbouwd door de laatste wetenschappelijke inzichten, jarenlange ervaring in het begeleiden van loopgerelateerde klachten en eigen ervaringen met het hardlopen.

Meer weten? Kom gerust eens langs op ons gratis loopanalyse spreekuur! Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 075-6572149.

Sportieve groeten,
Nova Fysio & Performance

Bronnen artikel:
1. What are the main risk factors for running injuries? (Sargiotto et al., 2014)
2. Logical fallacies in the running shoe debate: let the evidence guide prescription. Christopher Napier. Richard W Willy
3. Atletiekunie (2015). Reader Blessurepreventief trainen Arnhem, Atletiekunie.